diumenge, 27 d’octubre del 2013

Un reproductor de vídeo per a iPad/iPhone


Sembla que per fi he trobat un reproductor senzill a la par que pràctic. Ara es tracta de veure fins a quin punt suporta tots els còdecs d'audio i video que m'arriben habitualment. Es tracta de OPlayerHD Lite per a iPad o iPhone. 
I perquè aquest reproductor i no un altre? us preguntareu. Doncs, perquè et permet fer tant streaming com descarregar videos del meu ordinador/servidor Linux mitjançant el protocol Samba i això vol dir que no cal instal·lar cap servidor d'streaming tipus Plex, que faci transcoding. Per tant, mínima intrusió. I si no utilitzeu Samba, també va amb FTP, o HTTP. No cal utilitzar iTunes ni res similar.  Si vols endur-te videos fora de l'abast de la teva wifi te'ls pots descarregar també per SMB o si ets a casa, els pots veure per streaming amb la mateixa facilitat. Ideal per a qui com jo, utilitza un servidor NAS amb Linux.
Hi ha altres reproductors que fan streaming. Per exemple, el Air Video. Però NOMÉS fa streaming, a més t'has d'instalar el software servidor al Linux, que transcodifica el video per servirte'l a l'iPad. El problema és que a sobre, aquest software en Linux, és beta, i no deu estar massa optimitzat. S'enganxa tota l'estona. 
D'altres, són reproductors de video de fitxers que tens físicament a l'iPad que no suporten streaming via Wifi des d'un servidor. I a sobre, els has de carregar des de l'iTunes per tant ha d'estar en un Mac.
En una altra categoria tenim els que si que suporten streaming, però de servidors amb el protocol DLNA, com ara Plex. Fins ara, utilitzava Plex. La veritat, era bonic. El programari al servidor et catalogava els videos i et buscava metadades per internet per a presentar-te a l'iPad el contingut de la forma més agradable possible. Però ai de tu si no tenies contingut amb el nom ben estructurat o encara no s'havia actualitzat, doncs no disposa d'un mode que et permeti veure els fitxers a pèl.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada